make up is a reflection of how you feel and want to be perceived........
There was an error in this gadget

quotation request form

Nama penuh:
No Telefon & H/p:
Email Address:
Alamat :
MAJLIS # 1 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 2 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 3 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
Pertanyaan/komen:

SILA BACA "TERMA & SYARAT" PEKHIDMATAN KAMI DI BAWAH

Thursday, November 25, 2010

Assalamualaikum.....

Phew!..Agak lama juga tak update blog ni...dah naik bersawang dah...(tiada alasan)....huhuhu

Cakap pasal sawang ni...teringat pulak pada satu sesi fotografi yang dah agak lama berlalu.....
Fotografi yang dinanti-nanti dengan konsep yang dimimpi-mimpi...adoiyaiii senah!!...
Sebenarnya sesi fotografi tu adalah reshoot utk juara Wanita Pilihan Berta Harian 2010, Norlizawaty Baharin a.k.a. Liza..

Wah! Siap ada reshoot bagai...janganlah ada yang jeles...kalau diulangtayang cerita nanlalu...kesahnya masa shoot yang model ramai2 tak hengat tu...adalah terselit satu sesi utk Liza..tapi hasilnya sangatlah tidak memuaskan hati saya...maka satu sesi fotoshoot telah dibuat semula sama mcm model2 terdahulu dengan beberapa konsep yang telah diangan-angankan...

Cikgu Liza mcm biasa hadir bersama boipren rasmi dia Helmie (tengkiu Helmie)...
macam biasa kita punya abang photog saper lagi kalao bukan Inche' Roslan dan Inche' Mk.....
Fyza pun ada tolong pakaikan nail polish utk konsep gothic...(thank u dear!)



Mula2 kita tengok dulu hasil photoshoot utk promo kucing liza & helmie...
cute kan kucing2 ni???...
gerammm!!! rasa nak geget-geget ajee...



Liza & hubby suka kucing...depa ni cat breeder...so kalau ada sesape yg berkenan kat kucing baka cenggini boleh la contact Liza...err...saya bagi facebook address aje la eaa... http://www.facebook.com/people/Norlizawaty-Binti-Baharin/1179541090




This is another promo saje2 utk hot perfume...





finally konsep yang dicita-citakan ....gothic look...

well, actually plan asal ialah any look that's rough and tough...konon nak opposite drp character yg selalu ditampilkan oleh liza ni...(ingat tak dlm post terdahulu saya pernah ckp liza ni mcm patung - yg cantik of course)...ye lah selalunya dia memang carry mekap cantik aje...

so, i thought of having her as a biker babe with a twist of rock n roll chic...siap dah ada jaket & topi bikers tuuu!!!...tapi malangnya motor ler pulak tak dptt....
so...in 24hrs time saya quickly came up with this look plus all the costume & accesories...

harap tiada salah sangka...konsep yg dipaparkan ni cuma dari cara berpakaian & gaya shj...oleh sebab tu saya ambik jln selamat tak payah pakai any aksesori mcm rantai & cincin...coz takut ada yg tersalah tafsir...(lagipun tak sempat nak carik dah...huhuhu)

saya sgt berpuas hati dgn persembahan liza......
she manage to carry the look & i can feel the sadness (to the extent of being eerie).....
may be coz dpt energy dr abg Roslan yg begitu bersungguh2 mendptkan angle, mood, lighting
it was really contagious...salute bro!!....
& hasil fotografi inche' photog kita...as usual...superb...love those editings...
Mk especially yg mula2 seronok mengedit gambar...lately ni jer baru abg Lan post dia punya...
saya punya sukaa tak hengatt!!..hahaha..
skrg ni saya tunggu lg kot-kot ada lagi editing maut Mk & abg lan...hehehe...tq tq








patung cantik yg sedih...boleh???




this is the team...with liza & cik fyza..muahss! muahss!!



especially love this photo........:O


as usual the credit goes to:

Talent : Liza (Juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010)

Photography : MK (012-6193964 http://mkstreet.com/)
Roslan (017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com/),

Make up : Afidah Khamis
MUA Asst: Fyza


p/s: semalam baru beli bulu mata extravaganza....
hmmm...
*mengecilkan mata sambil mengurut dagu*

"jumpa lagi di lain konsepp...daaaa!!!"

Tuesday, November 2, 2010

PROMOSI!!!

Solekan majlis makan malam RM100.00

Photography:
Mk (012-6193964 http://mkstreet.com/)
Roslan (017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com/)
Talent:
Liza (Juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010)


Solekan 'themed party' dari RM150.00

Photography:
Mk (012-6193964 http://mkstreet.com/)
Roslan (017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com/)
Talent:
Liza (Juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010)



(sah sehingga 1.1.11. Tertakluk kepada terma & syarat)

Hubungi Afidah di

h/p : 012-9040066

e-mail : afidah.khamis@yahoo.com

facebook : http://www.facebook.com/afidah.khamis


BE MY APPRENTICE
contest

Photography:
Mk (012-6193964 http://mkstreet.com/)
Roslan (017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com/)
Talent :
Rossa (Naib Juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010)




Daftar untuk kelas solekan peribadi serendah
RM30.00*
(harga biasa RM50.00)


dan rebut peluang
menangi kelas solekan pengantin PERCUMA!!

Voucer solekan bernilai RM50.00 akan diberikan dengan setiap penyertaan.

*Sah pada hari Isnin sehingga Jumaat sahaja.

(Harga biasa dikenakan untuk pendaftaran bagi kelas pada Sabtu & Ahad serta cuti umum.)


Hadiah-hadiah bernilai RM4500.00 menanti anda!!

Hadiah tempat pertama: Kelas solekan pengantin bernilai RM1500.00

Hadiah tempat kedua: Kelas solekan pengantin bernilai RM1200.00

Hadiah tempat ketiga: Kelas solekan pengantin bernilai RM900.00

Hadiah tempat ke empat & ke lima: Kelas solekan pengantin bernilai RM450.00 setiap satu.

(Kesemua pemenang akan menerima pendedahan kepada media sempena penajaan AfidahKhamis MAKE UPS & STUFF dalam Peraduan GERBANG CINTA MEGA-Utusan 2)



Syarat penyertaan:

Penyertaan terbuka kepada warganegara Malaysia berumur 18thn ke atas.

Setiap nilai pendaftaran sebanyak RM30.00 layak bagi satu penyertaan sahaja.

Setiap penyertaan layak mendapat satu voucer solekan pengantin bernilai RM50.00.

(tertakluk kepada terma & syarat)

Tarikh tutup penyertaan dan undian adalah pada 1.1.2011

Nama 5 pemenang akan diumumkan pada 2.1.2011

Keputusan adalah muktamad.


Mekanisme peraduan:

Peserta hendaklah mendaftar dan mengikuti mana-mana kelas solekan peribadi anjuran Afidah Khamis MAKE UPS & STUFF.

Ambil foto solekan anda di penghujung kelas bersama bunting Afidah Khamis MAKE UPS & STUFF & e-mail kpd afidah.khamis@yahoo.com beserta nama, alamat, no tel dan no resit pembayaran kelas solekan.

Foto akan dimuat-turun ke dalam blog www.afidahkhamis.blogspot.com untuk undian. (pilihan)



Penjurian:

Jatidiri peserta 20%.

Solekan 30%.

Temuduga 20%.

Undian melalui blog/facebook 30%.




Kelas solekan peribadi:

RM30.00/org/sesi pada Isnin-Jumaat &

RM50.00/org/sesi pada Sabtu, Ahad, cuti umum.

Sila pilih 1 sesi (3jam) antara 10am-1pm, 2pm-5pm atau 8pm-11pm.

Tempahan hendaklah dibuat 3 hari lebih awal.

Kapasiti kelas 4-8 orang/sesi.

Pembelajaran termasuk pengenalan kepada alat kosmetik &

demonstrasi solekan siang hari.

Sila bawa peralatan kosmetik sendiri (tak mengapa kalau tak lengkap):

1. Bedak asas cecair/2cara (jika ada)

2. Bedak tabur/kompak

3. Powder puff/span

4. Pensil kening

5. Maskara

6. Pensil mata

7. Eyeshadow

8. Applicator/berus eyeshadow

9. Blusher

10. Berus blusher

11. Lipstik/lipgloss.




Hubungi Afidah di

h/p : 012-9040066

e-mail : afidah.khamis@yahoo.com

facebook : http://www.facebook.com/afidah.khamis

Friday, October 15, 2010

Yuuuuhooooooooo!!...Assalamualaikumm!!

HAH Senah, Tipah...kali ni tadak citer pasal photoshoot bagai...mak nak stori pasal open house...dah kenapa???...heheheh kau ada??....

Kesahnya akak dapat jemputan dari Kak Siti Zaleha editor kat Utusan Melayu (M) Berhad ke open house sempena Hari raya Aidil Fitri pada hari Rabu mlm 6 Okt baru2 ni...bertempat di perkarangan pejabat utusan...

me with kak Siti Zaleha

asal2nya jemputan tu dapat tak silap hari Jumaat 1 Okt...tapi dek kerana dok busy prepare utk photoshoot 3 hb tu sampai terlupa nak nyampaikan kat geng2 AfidahKhamis MAKE UPS & STUFF...hari Seninnya tu bawak baby harith monthly check up kat klinik...plus budak2 ni pun tak berapa sihat...hari Selasa pulak my encik suami outstation...so...busy ler melayan budak2 sensorang...sudahnya hari Selasa mlm baru ingat ke pagi rabu tu baru ler terhegeh2 nak jemput bdk2 nih...seb baik dak Fyza dpt ajak Wan (model utk majlis pelancaran Peraduan Gerbang Cinta 2)...Wan yg tampil dgn persalinan pink ala2 artis jemputan setaraf Rozita Che Wan pulak ajak kwn dia (bagus kau dik..meriah suasana!!) - adik Deena yg kiut miut manja cam Barbie doll...love your lashes babe!!...sayangnya model2 lain - Yati (miss you dear!!...next time nak ajak u photoshoot lagi, i nak mekap u pulaks okayy!!), Roslan (tahniah krn dijemput menjadi tetamu Allah & semoga selamat menunaikan ibadah haji....tetiba rasa nak bernasyid pulekkss..."panggilan hajiii...telah tibaa lagiii..."...boleh tak imagine i pakai tudung ala-ala kumpulan nasyid thn 70'an..kwang 3x)...dan Rozaimi (bila la awk nak jadi my Adam Lambert version Melayu nih???..huhuhu) tak dpt dtg...isk isk isk...sedih jugak (Fyza: bukan SEDEY!! ya..)...sayang...geng mekap yg lain Ina, Hani, Ida...tak join sama...next time kita gi ramai2 kay...jgn ler tak dtg plak...

ni ler dia geng model & MUA Fyza yg terlibat dlm majlis pelancaran Peraduan Gerbang Cinta MEGA-Utusan musim 2 ( 4 Ogos 2010)
dari kiri: Linda, Wan, Yatie, Fyza the MUA, Rozaimi & abg Roslan

Mcm biasa my chauffeur si Fyza yg sungguh anggun berbaju biru sampai awal tapi mak tgh lipat kain tak mandi lagi coz baru jer dpt tidokan baby harith (sian dia tak sehat)...dak haziq tido tertonggeng kat ruang tamu...tunggang langgang mandikan dia...encik suami pun balik dr main bola...terus siap2 pegi... plan nak gi awal konon2 org buka pintu jer kita dah terjongol depan pagar utusan...(Yg hadoo!!)...sampai2 dah pkl 8.30pm (majlis mula 8.00pm, dah kata VVIP...kann??)...seb baik dpt farking wpun agak jauh dr main entrance...menapak ler kami dgn anggun lemah gemalai (tajuk album: POYO!!)...sampai2 punya la ramai manusia melaut2...(over lah tue!)...nampak abg Jamal (Abdillah) tengah nyanyi....hmm...siapa yg aku kenal??....tercangak2 jugalah barang seminit dua....barai aku punya kontrol ayu...rambut dak Wan pun dah jadi huru hara diblow dek kipas hangen satu badan...(sungguh tidak ayu...seb baik Ayu Raudhah tak ada..yg ada Rozita Che Wan aje - apa kene mengena??..eh sukahati akulah!! kau ada?? hahaha) Tetiba umpama org puasa nampak peti ais...Kak Siti Zaleha muncul ala-ala super hero to the rescue menyambut kami dengan ceria walaupun jelas nampak beliau kepenatan setelah berhempas pulas menjayakan majlis tersebut (ayat propa, WAH!!)

me , kak Siti & Fyza

Terus cari pemakan...pastu kak Siti mmg bestlah bagi kami bilik hairkon private area...hidangkan air...urut satu badan...(eh! merepek jer!...hahaha...svc urut tak ada ler hehehe..) dekat pulak tu dgn tpt food so konon2nya nak melahap tak hengat...tapi end up segan a.k.a malas nak amik food pulak, boleh? sebab kami dok tumpang sort of conference/meeting room org dlm opis utusan huhuhu...mintak makhap kakak abang, kami tumpang lalu...dah sudah tu kami pun dokkat luar nengok artis...ada kak Erma fatima, Uncle Aziz Singah, Dafi, Anna Raffali...lagi sape ntah mak kurang perasan..maklumlah power spek dah bertambah...mlm2 ni pemandangan kurengg sket ala2 rabun mak ayam...

Dlm pada dudk2 kat luar tu si wan dah stand by kamera konon nak amik gambo dgn Rozita Che Wan..tapi segan katanya...sudah? bergambo aje ler dgn aku, boleh?...kwang 3x...tunggu punya tunggu..kejap lagi berduyun2 org dah mentekedarah sebok pulak nak bergambo dgn artis...sapa lagi yg dihalanya kalo bukan Cik Ita kita tu...hah dan-dan baru ler nak menyelit sama...hehehehe...

Saya bergambar dengan...err...bukan bukan...Rozita Che Wan bergambar dgn saya....(boleh?..hehehehe)

Baju dia cantik!!..make up dia as usual the way she likes it....overall dia mmg cantik lah...(ever wonder apa yg buat dia kalah to erra fazira dlm Miss Malaysia dulu...hmm...maybe masa tu dia tak pakai bulu mata 24/7 kott...kwang 3x)

well...dah makan..dah bergambo...kutinggalkan bdk2 ni kejap coz nak carik org2 penting Peraduan gerbang Cinta kat utusan...Cik Mat, Cik Wan...Kak Zura...yg jumpa cik Wan aje...pastu jumpa Cik Din (En. Shaharudin, the last time i know kalau x silap dia ni editor unit hiburan-maaf kalau tersilap ejaan & jawatan)...pastu Kak Siti kenalkan pada bro Nizam (dulunya penulis ruangan Kring! kring! kat utusan now dah pindah kerja dgn M-Star pulak mengelolakan ruangan Adoii...) pastu jumpa En. Osman one of the boss@utusan a.k.a. suami Kuzie yg I mekapkan dulu...sedihnya org lain sume tak jumpa..baik kwn2 kat utusan, K.Zura, K.Fazrina, Maria, Yati..mahupun penaja PGCMU yg lain...Kak Siti kata catering Kg. Pengantin..memang betul pun coz makan rendang daging trade mark dia yg sedap tak hengat tu..tapi tak nampak pon abg Syed/kak Fathin...Wak mastar & faizal (Mastar Catering), Kak Yati (butik T&T), Abg Adi (d'sayang)..& kwn baru En. Izzudin (Precious Moments) pun x ada...huhuhu....hmm...xpe la...xde rezeki nak beraya dgn mereka...*sob*

dah begitu begini..kami pun bersalam2 nak balik...terima kasih kpd k.siti, en.wan & semua kat utusan atas layanan istimewa pd kami...sungguh etrharu,...yer la siapalah kami ni bukan artis ponn...mekap artis aje...hahahaha....next year buat lagi jemput la kami lagi ye coz kat majlis thn ni saya tak sempat mkn sate...(boleh?!...hahahaha).....

terima kasih lagi sekali kpd Fyza yg jadi driver, as usual......juga Wan coz bagi tumpang guna camera... u & deena were soooooo gorgeous pakai cantik2 buat akak rasa mcm mak-mak bwk anak dara comel loteh pegi kenduri kawen semua org nengok (perasan)...esp bila kita fashionably late ala-ala Kimora the Diva...err..itu pun sblm rambut Wan terbang kena kipas...hwahwahwa...poor Wan..tapi baju ko serious cantek nokkss!!...Rozita Che Wan pun puji taw!!

well...sampai rmh 10.30pm...just nice...mandi, cuci mekap (WAJIB YA!), tido...what a day...*sigh*
Hello!! Hello!! ..Assalamualaikum!!

Setelah beberapa hari menyepikan diri (walaupun pada realitinya tak pernah pun sunyi dari jerit pekik anak-anak...hehehe) I'm back with a vengeance!!! Wah!! Gitew! Hahahaha

Post kali ni saya nak share peristiwa yang terjadi pada 3 Oktober lalu...
Bukan ada ape punn....cuma photoshoot dengan geng model & abg2 photog yang happening-pening belaka...wakakakaka

Asal2nya cuma nak make up seorg aje...last2 amik kau sampai 3 org!! pastu sendiri mau ingat laa...Itu pun rasa tak puas..nak jer buat re-shoot..dan re-shoot..dan re-shoot...(apa ko hengat model2 tu guna bateri Enegizer?? wakakakak)...

But on a serious note, i stand on the proxy "make up is a reflection of how you feel & want to be perceived"...jadinya saya seboleh mungkin cuba menterjemahkan siapa model saya kerana koleksi solekan saya pada kali ini adalah tentang personaliti2 mereka bersesuaian dengan title sandaran masing2.


For example Linda on my previous photoshoot....she's a lady...walau apa pun outfit yg dikenakan, be it a baby t & a pair of jeans..or a beautiful kaftan that she sell (www.redanna.blogspot.com).....or simply a few metres of material wrapped around her body...the style remains...the Lady Linda I might say...





And Rossa, the scientist (ya, SAINTIS dgn oil & gas company in the majestic KLCC, believe it or not!!..oh Elly jua...what?!...these babes definitely got brains.."kau ada??" hahahaha)...siapa sangka naib juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010 ni seorang saintis dan juga seorang artist..see her pose...more surprises-she took belly dancing class, who'd have guess that!! awesome!!...dan saya cuba menterjemahkan jiwa beliau yg saya tafsirkan sebagai 'a carefree soul' sebaik mungkin dalam gaya solekan ini..........

the amazing Rossa...and I mean AMAZING...tengok jer la pose dia...mauutt!!!


dan bandingkan pula dengan gaya ini...



wardrobe & aksesori: model's own
this photo is my favouritestsss!!... her expression suits her make up and the mood...
so deep gitew!...

her tag line "dah kenapa???" was instantly contagious...
...kwakwkakwakwka...
you're insanely awesome la Rossa!!




tapi dengan Gigie mmg saya dah janji mekapkan dia simple aje coz dia nak pergi open house, anyway dia mmg dah comel!! (takkan laa mak nak mekap dia pegi beraya ala-ala ke parti Mardi Gras pulak nyah!!)...xpe there's always next time...maybe masa perut u dah nampak..baru la dramatik sikit Tipah!! (itupun kalau u laratss laa dear!!)...


wardrobe & aksesori: model's own
si comel Gigie pemenang tempat ke dua Wanita Pilihan Berita Harian 2009 a.k.a. the mommy to be (congratss dear!!) yang hadir bersama encik husband (adik Kamil-cute tak panggil mcm tu...hehehe)...





and finally Liza...believe it or not, saya vranganss nak mekapkan dia ala2 Ice Queen with a cold attitude (mesti encik cikgu suami ketawakan saya skarangs! hahaha).....with frozen colors everywhere (that explains the shimmering eyeshadow)...tapi masa tu kami idok ler kenal sgt dia ni...baru 1st time jumpa...bercakap pun b4 this kat dlm telepon aje...but the moment my hand touches her face...laju jer mekap tu jadi mcm rope patung.....she's literally a doll, Senah!! but maybe due to time constraint saya tak dapat nak bereksperimen sgt with her style...hmm...contemplating on a re-shoot nih!!...sabor ye cikgu...

wardrobe: Butik Faez
the adorable Liza (such a doll-really!!) Juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010...juga diiringi encik cikgu suami (mintak makhap cikgu saya tak ingat nama cikgu...ampuunnn!!) yang tersangatlah peramah dan merendah diri walaupun sendiri berbakat menyolek terutama wajah puan isteri cikgu liza yang halus mulus itu (oh-sangat-iri!!)...





wardrobe & aksesori: Orked Bridal House (0389422772 www.orkedbridal.com)
MUA: Fyza (0172101082)
Model dak fyza, Cik Elly sang mantan Gadis Metro putih kuning tinggi lampai rambut hitam mayang mengurai yang sudi dtg pagi2 minggu on a short notice...
trimas...trimas...trimas...
(Fyza, u owe me...well err..Elly and of course her bidan terjun 'agent'-Rossa big time taw!!)...



Kat sini kita nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kpd semua model2 yg terlibat...
Gigie, Liza, Ely & Rossa

and of course to the wonderful photographers, as usual:

Mk (012-6193964 http://mkstreet.com/)
&
bro. Roslan (017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com/)

yg bestnya kali ni ada 2 org lagi datang memeriahkan majlis
iaitu

bro. Shafie (http://shafie.fotopages.com/)
&
bro. Hazwan a.k.a. Tapok dari majalah Perempuan yang sudi mencemar duli..
luv your super-cool style...ahaks!!..



All in all, saya menyusun 10 jari memohon maaf kiranya ada kekurengan layanan kepada semua individu sepanjang sesi bergambo ni...saya pun regret sebab dok sibuk sgt mekap shj sampai takde masa nak nengokkan photoshoot nya...but my models were definitely in good hands...tengok la hasilnyaa!!...mabeless!!...

Phantastic Photo-Men....mintak2 jangan ler kome serik ye... :)..
*peace*