make up is a reflection of how you feel and want to be perceived........
There was an error in this gadget

quotation request form

Nama penuh:
No Telefon & H/p:
Email Address:
Alamat :
MAJLIS # 1 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 2 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 3 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
Pertanyaan/komen:

SILA BACA "TERMA & SYARAT" PEKHIDMATAN KAMI DI BAWAH

Thursday, September 30, 2010

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0930&pub=utusan_malaysia&sec=Keluarga&pg=ke_02.htm&arc=hive


Hai semua!! Assalamualaikum....

Hari ni saya nak highlight lagi pasal Peraduan Gerbang Cinta MEGA-Utusan
Kalau you all nak tau, pasangan dlm foto di atas adalah Pn. Qistina & suaminya En. Izuddin

mereka nilah pemenang tempat ke 2 peraduan Gerbang Cinta MEGA-Utusan musim pertama...
jadi kalau masih ada yang sangsi dengan kesahihan peraduan ni, jangan lah ragu-ragu lagi...
yang berkelayakan tu cubalah nasib..mana tahu rezeki Allah Taala nak bagi

mcm Pn. Qistina nie...bertuah badan...majlis persandingan semua dapat sponsorship...
bak kata orang tinggal bawak tubuh badan....hehehehe

kepada Qis & Din, akak ucapkan tahniah dan semoga jodoh kamu diberkati Allah sentiasa..

(hmm...kamu tak jeles ke?? )

Wednesday, September 29, 2010

photo before & after make up


Alhamdulillah...
lepas aje artikel tentang saya terpapar di akhbar ruangan MEGA-Utusan Malaysia, boleh tahan jugak laa panggilan telefon yang saya terima....
sms pun banyak....
kebanyakannya bertanya tentang perkhidmatan kelas solekan...
jadi kepada sesiapa yang berminat nak tau lebih lanjut tetang kelas solekan saya tu,
bolehlah hantar e-mail kpd saya
afidah.khamis@yahoo.com...

dan kepada yang bertanyakan khidmat solekan saya pula..
caj saya bergantung kepada beberapa perkara...
jadi jangan lupa sertakan butiran berikut:
  1. lokasi sekitar KL/luar KL
  2. majlis bertunang/nikah/bersanding
  3. majlis siang/malam
  4. penampilan bertudung/tidak
Suka jugak saya nak ingatkan kat sini
gaya solekan saya adalah 'semula jadi dan polos'

contoh terbaik adalah foto model pada header blog saya ni...

mungkin sebab itu adalah diri saya sebenarnya...:)
make up : Fyza (017-2101082)

make up : Hanie (012-3518662)

make up : Sriyanti (016-2246256)

make up : Sriyanti (016-2246256)

Hmm...dah alang-alang citer pasal buat kelas mekap ni..
saya nak share la beberapa hasil solekan my former students...
some of them dah berjaya buka butik sendiri...
tapi rata-rata memang ligat la dapat job mekap sana-sini,
alhamdulillah...




Wah!!...Hari ni artikel pasal saya keluar kat dalam paper Utusan...
terima kasih kepada Kak Siti Zaleha @ Utusan Malaysia dan wartawan Mariatul Qatiah khasnya...

selain daripada sevis mekap, saya pun ada buat kelas mekap...

so kat sini saya nak mewar-warkan :
kepada sesapa yg minat nak belajar mekap samada nak mekap muka sendiri atau pun nak mekapkan org (pengantin dsb),
bolehlah telefon saya di talian 012-9040066
atau e-mail pun boleh afidah.khamis@yahoo.com
tak pun facebook pun buley
www.facebook.com/Afidah Khamis

Pemenang tempat ketiga PGCMU musim pertama
Ainul Farha & Rizai Ali

Pada yang tak pernah dengar pasal Peraduan Gerbang CInta MEGA-Utusan tu...
biar saya brief sikit...

peraduan ni terbuka kepada semua pasangan yang telah bertunang dan bercadang mendirikan rumah tangga...
hadiah nya adalah tajaan majlis perkahwinan (KAHWIN FREE BEB!!)...

tak percaya??...Gambar kat atas tu adalah pemenang tempat ketiga peraduan musim lalu...
tempat ke3 pun dapat sponsor:
CATERING (Mastar Catering), PELAMIN (Orked Bridal House), BAJU BERSANDING (T&T Butik), FOTOGRAFI (Picture Elements), SOLEKAN (akak lah! ahahahaha)

itu baru tempat ke 3...kalau pemenang hadiah Utama???...
sendiri mau ingat laa dik Nonn!!

maklumat lebih lanjut tentang peraduan musim lalu ada di laman rasmi yang menaja peraduan ni iaitu www.syokkahwin.com

so sape yang berminat sila la beli paper Utusan Malaysia & dapatkan borang cepat!!

Solekan oleh Fyza (017-2101082)
Foto: d'Sayang Photography (012-3689462)

Tahun ni sekali lagi AfidahKhamis MAKE UPS & STUFF dijemput oleh Utusan Melayu (M) Berhad melalui sisipan MEGA dalam akhbar mereka Utusan Malaysia untuk menjadi rakan strategik (penaja lah tu! hehehe) dalam Peraduan Gerbang CInta MEGA-Utusan musim 2...

So kali ni...saya disertai oleh Fyza...thank you darl!!

Kalau pembaca nak tau, si Fyza ni la yang mekapkan semua..(ya, SEMUA) model untuk majlis pelancaran Peraduan Gerbang Cinta MEGA-Utusan musim 2 di Kampung Pengantin pada 4 Ogos 2010 haritu...



Kenapa la saya dera Fyza mekap semua orang tu?..
sik isk isk
sebenarnya saya masa tu tengah sarat mengandung..
tapi memang saya plan nak mekap si Linda...Fyza pulak mekap si Yatie...
tapi kuasa ALlah Taala dik Nonnn!!
akak bersalin la pulekk 3 Ogos tu...
hua hua hua
tapi alhamdulillah proses bersalin amat mudah...kira-kira 15 minit dgn sekali push shj..:)
and saya & baby Harith sihat...
cuma kesian kat Fyza jer la...
tapi itulah peluang utk Fyza membuktikan kebolehan dia betul tak?
jadi saya serahkan kpd pembaca semua utk menilai hasil kerja Fyza...
dan tak lupa terima kasih banyak-banyak kpd abg Adi of d'sayang Photography
for the fabulous pics!!



nilah dia team yang telah menjayakan sesi photoshoot pada 11 September 2010 haritu...
thank you alllzzz!!! mmuuahhss!!

Gambar atas: Yg tengah tu 'sifu' Roslan
(017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com)
..super cool dude...

Gambar bawah: yang comey loteh tue la Muhamad kasan @ Mk
(012 619 3964 http://mkstreet.com)
...soooo cute!! hehehe

kalau ada sesape yang berkenan dengan hasil kerja photog Mk/Roslan bolehlah contact dorang directly



make up : Fyza (017-2101082)

make up: Afidah Khamis

make up : Afidah Khamis
I just luuurrvvee this abaya..

make up : Afidah Khamis
Linda in her manja-manja pose...

make up : Afidah Khamis
My guardian angel

SEMUA FOTO PADA POST KALI NI OLEH MUHAMAD KASAN (MK) 012-6193964
Pagi yang ceria!!!!....Assalamualaikum dan salam sejahtera............

Hari ni saya nak letak gambar-gambar sesi fotografi yang diadakan minggu lepas dengan Fyza and kawan-kawan model & abang-abang fotografer....

Thanks to Yatie yang datang naik bas all the way from Sg.Buluh before Fyza fetch dia kat KL.......
Sungguh ku terharu dik!!..

And many many thanks to Linda, model selebriti ku (wah! gitew)..and Abg Lan & MK for the amazing photos...

And of course to my cutie pie, Fyza...(kau ada?...hahaha)

Diaorang ni sangat sporting dan very commited with their works....sangat professional lah katakan!

p/s: kaftan yang Linda pakai tu baju dia sendiri which are actually for sale...so kalau ada sesape yang berkenan boleh la contact linda sendiri 019-6600277...tengok banyak lagi dalam facebook dia/Aslinda Nurziaty Amir...

Photo : Mk (012-6193964)
Talent : Linda



Tuesday, September 28, 2010

Assalamualaikum wahai blog dan para pembaca...(pembaca?...ade ke?)…Hehehhe…
Mula-mula belek balik blog ni setelah sekian lama….isk isk isk… ….kelakar pun ada… tulisan pun skema semacam jer…
So hari ini, I decided to start all over again… a bit awkward though…and chaotic actually (dengan 2 org hero yang sakan melenting-menjerit serata rumah)…FYI, I’m a home maker and a mother of three...:)
OK…The last time I logged in was like more than a year ago…
So, the first thing that came to my mind was, I have to omit semua gambar2 hasil solekan yang tak mendapat keizinan customer a.k.a. pengantin…
well…initially I was like, “BANYAK TUU (iye lah hasil kerja solekan bertahun-tahun)…LEPAS NI POTENTIAL CUSTOMER AKU NAK TENGOK APA?.......HUHUHU”…
but then again, tawakkal bahawa rezeki datang dari Allah Taala…lagi pun, I can’t afford nak bayar kalau kena saman...so I pun mendapatkan jasa baik rakan-rakan fotografer dan models whom are actually dear friends to me…
so wajah-wajah comel-jelita dalam blog ni, hanyalah model belaka ye….(DAN MEREKA SEMUA SANGATLAH CUTE & SPORTING!! Thank you so much for your support!!….MMMUUUAHAHHHSSS!!!)
Infos tentang mereka akan saya sertakan pada setiap gambar yang tertera nanti…so kalau ada yang berkenan dengan hasil kerja mereka, boleh lah call them directly….;)
Ooooopppsss!!!.... Siren dah berbunyi (anak saya menjerit!)..Saya berhenti dulu…esok-esok saya sambung lagi ye…bai!!