make up is a reflection of how you feel and want to be perceived........
There was an error in this gadget

quotation request form

Nama penuh:
No Telefon & H/p:
Email Address:
Alamat :
MAJLIS # 1 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 2 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 3 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
Pertanyaan/komen:

SILA BACA "TERMA & SYARAT" PEKHIDMATAN KAMI DI BAWAH

Thursday, November 25, 2010

Assalamualaikum.....

Phew!..Agak lama juga tak update blog ni...dah naik bersawang dah...(tiada alasan)....huhuhu

Cakap pasal sawang ni...teringat pulak pada satu sesi fotografi yang dah agak lama berlalu.....
Fotografi yang dinanti-nanti dengan konsep yang dimimpi-mimpi...adoiyaiii senah!!...
Sebenarnya sesi fotografi tu adalah reshoot utk juara Wanita Pilihan Berta Harian 2010, Norlizawaty Baharin a.k.a. Liza..

Wah! Siap ada reshoot bagai...janganlah ada yang jeles...kalau diulangtayang cerita nanlalu...kesahnya masa shoot yang model ramai2 tak hengat tu...adalah terselit satu sesi utk Liza..tapi hasilnya sangatlah tidak memuaskan hati saya...maka satu sesi fotoshoot telah dibuat semula sama mcm model2 terdahulu dengan beberapa konsep yang telah diangan-angankan...

Cikgu Liza mcm biasa hadir bersama boipren rasmi dia Helmie (tengkiu Helmie)...
macam biasa kita punya abang photog saper lagi kalao bukan Inche' Roslan dan Inche' Mk.....
Fyza pun ada tolong pakaikan nail polish utk konsep gothic...(thank u dear!)



Mula2 kita tengok dulu hasil photoshoot utk promo kucing liza & helmie...
cute kan kucing2 ni???...
gerammm!!! rasa nak geget-geget ajee...



Liza & hubby suka kucing...depa ni cat breeder...so kalau ada sesape yg berkenan kat kucing baka cenggini boleh la contact Liza...err...saya bagi facebook address aje la eaa... http://www.facebook.com/people/Norlizawaty-Binti-Baharin/1179541090




This is another promo saje2 utk hot perfume...





finally konsep yang dicita-citakan ....gothic look...

well, actually plan asal ialah any look that's rough and tough...konon nak opposite drp character yg selalu ditampilkan oleh liza ni...(ingat tak dlm post terdahulu saya pernah ckp liza ni mcm patung - yg cantik of course)...ye lah selalunya dia memang carry mekap cantik aje...

so, i thought of having her as a biker babe with a twist of rock n roll chic...siap dah ada jaket & topi bikers tuuu!!!...tapi malangnya motor ler pulak tak dptt....
so...in 24hrs time saya quickly came up with this look plus all the costume & accesories...

harap tiada salah sangka...konsep yg dipaparkan ni cuma dari cara berpakaian & gaya shj...oleh sebab tu saya ambik jln selamat tak payah pakai any aksesori mcm rantai & cincin...coz takut ada yg tersalah tafsir...(lagipun tak sempat nak carik dah...huhuhu)

saya sgt berpuas hati dgn persembahan liza......
she manage to carry the look & i can feel the sadness (to the extent of being eerie).....
may be coz dpt energy dr abg Roslan yg begitu bersungguh2 mendptkan angle, mood, lighting
it was really contagious...salute bro!!....
& hasil fotografi inche' photog kita...as usual...superb...love those editings...
Mk especially yg mula2 seronok mengedit gambar...lately ni jer baru abg Lan post dia punya...
saya punya sukaa tak hengatt!!..hahaha..
skrg ni saya tunggu lg kot-kot ada lagi editing maut Mk & abg lan...hehehe...tq tq








patung cantik yg sedih...boleh???




this is the team...with liza & cik fyza..muahss! muahss!!



especially love this photo........:O


as usual the credit goes to:

Talent : Liza (Juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010)

Photography : MK (012-6193964 http://mkstreet.com/)
Roslan (017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com/),

Make up : Afidah Khamis
MUA Asst: Fyza


p/s: semalam baru beli bulu mata extravaganza....
hmmm...
*mengecilkan mata sambil mengurut dagu*

"jumpa lagi di lain konsepp...daaaa!!!"

Tuesday, November 2, 2010

PROMOSI!!!

Solekan majlis makan malam RM100.00

Photography:
Mk (012-6193964 http://mkstreet.com/)
Roslan (017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com/)
Talent:
Liza (Juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010)


Solekan 'themed party' dari RM150.00

Photography:
Mk (012-6193964 http://mkstreet.com/)
Roslan (017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com/)
Talent:
Liza (Juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010)



(sah sehingga 1.1.11. Tertakluk kepada terma & syarat)

Hubungi Afidah di

h/p : 012-9040066

e-mail : afidah.khamis@yahoo.com

facebook : http://www.facebook.com/afidah.khamis


BE MY APPRENTICE
contest

Photography:
Mk (012-6193964 http://mkstreet.com/)
Roslan (017-260 1838 http://roslansalleh.photoshop.com/)
Talent :
Rossa (Naib Juara Wanita Pilihan Berita Harian 2010)




Daftar untuk kelas solekan peribadi serendah
RM30.00*
(harga biasa RM50.00)


dan rebut peluang
menangi kelas solekan pengantin PERCUMA!!

Voucer solekan bernilai RM50.00 akan diberikan dengan setiap penyertaan.

*Sah pada hari Isnin sehingga Jumaat sahaja.

(Harga biasa dikenakan untuk pendaftaran bagi kelas pada Sabtu & Ahad serta cuti umum.)


Hadiah-hadiah bernilai RM4500.00 menanti anda!!

Hadiah tempat pertama: Kelas solekan pengantin bernilai RM1500.00

Hadiah tempat kedua: Kelas solekan pengantin bernilai RM1200.00

Hadiah tempat ketiga: Kelas solekan pengantin bernilai RM900.00

Hadiah tempat ke empat & ke lima: Kelas solekan pengantin bernilai RM450.00 setiap satu.

(Kesemua pemenang akan menerima pendedahan kepada media sempena penajaan AfidahKhamis MAKE UPS & STUFF dalam Peraduan GERBANG CINTA MEGA-Utusan 2)



Syarat penyertaan:

Penyertaan terbuka kepada warganegara Malaysia berumur 18thn ke atas.

Setiap nilai pendaftaran sebanyak RM30.00 layak bagi satu penyertaan sahaja.

Setiap penyertaan layak mendapat satu voucer solekan pengantin bernilai RM50.00.

(tertakluk kepada terma & syarat)

Tarikh tutup penyertaan dan undian adalah pada 1.1.2011

Nama 5 pemenang akan diumumkan pada 2.1.2011

Keputusan adalah muktamad.


Mekanisme peraduan:

Peserta hendaklah mendaftar dan mengikuti mana-mana kelas solekan peribadi anjuran Afidah Khamis MAKE UPS & STUFF.

Ambil foto solekan anda di penghujung kelas bersama bunting Afidah Khamis MAKE UPS & STUFF & e-mail kpd afidah.khamis@yahoo.com beserta nama, alamat, no tel dan no resit pembayaran kelas solekan.

Foto akan dimuat-turun ke dalam blog www.afidahkhamis.blogspot.com untuk undian. (pilihan)



Penjurian:

Jatidiri peserta 20%.

Solekan 30%.

Temuduga 20%.

Undian melalui blog/facebook 30%.




Kelas solekan peribadi:

RM30.00/org/sesi pada Isnin-Jumaat &

RM50.00/org/sesi pada Sabtu, Ahad, cuti umum.

Sila pilih 1 sesi (3jam) antara 10am-1pm, 2pm-5pm atau 8pm-11pm.

Tempahan hendaklah dibuat 3 hari lebih awal.

Kapasiti kelas 4-8 orang/sesi.

Pembelajaran termasuk pengenalan kepada alat kosmetik &

demonstrasi solekan siang hari.

Sila bawa peralatan kosmetik sendiri (tak mengapa kalau tak lengkap):

1. Bedak asas cecair/2cara (jika ada)

2. Bedak tabur/kompak

3. Powder puff/span

4. Pensil kening

5. Maskara

6. Pensil mata

7. Eyeshadow

8. Applicator/berus eyeshadow

9. Blusher

10. Berus blusher

11. Lipstik/lipgloss.




Hubungi Afidah di

h/p : 012-9040066

e-mail : afidah.khamis@yahoo.com

facebook : http://www.facebook.com/afidah.khamis