make up is a reflection of how you feel and want to be perceived........
There was an error in this gadget

quotation request form

Nama penuh:
No Telefon & H/p:
Email Address:
Alamat :
MAJLIS # 1 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 2 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 3 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
Pertanyaan/komen:

SILA BACA "TERMA & SYARAT" PEKHIDMATAN KAMI DI BAWAH

Friday, October 1, 2010



Salam sejahtera semua...assalamualaikum..........

hehehehe.......nak jadik cerita...dlm ramai-ramai sms & tel saya pasal kelas mekap tu...tetiba jek seorg Hamba Allah ni pop up a question?...

"apsal u tak buat kelas mekap pengantin ekspress mcm ramai mekap-mekap artis lain buat tu....u buat la masa weekend jer..pastu u charge murah-murah.. dlm RM150 ke...mesti ramai yang nak punya...dah la murah, belajar pun sekejap je......kalo setakat 10 org 1 weekend tu sensenang jer u blh dapat RM1500 sekali hadap..."

hmm...macam ni lah...setiap orang ada kepentingan masing-masing...
baik yang mencari ilmu mahupun yg menyampaikan...ada yang tertakluk kpd kekangan masa dan kekangan kewangan, oleh itu mrk memilih crash course masa weekend dgn yuran yang murah...wallahua'lam...

bagi saya ada beberapa sebab saya cuma nak ajar seorg aje pd satu masa:
1. murid tu akan pay attention lebih pada apa yang dipelajarinya..
2. murid tak segan kalau dia lambat catch up the lessons berbanding orang lain..
3. tiada rasa rendah diri pada yang kurang berkemampuan dan rasa riak pada yang mampu membeli banyak produk2 yg mahal2
4. lebih yakin diri bersandarkan skil mekap drp kebergantungan kpd produk

Faktanya selebihnya begini:

kelas sekurang-kurangnya 5 kali...murid u sorg aje...jadual & cara bayaran pulak sgt flexible...

contoh: agak2 tak de budget...u bayar dulu yuran kelas aplikasi 'foundation', beli barang & shopping guide...

saya akan bawa shopping & tunjuk apa & di mana nak beli semua brg yg paling sesuai selengkapnya cukup utk mulakan bisnes mekap sendiri, next time u all blh gi beli sendiri & dpt diskaun....

lepas dah belajar aplikasi foundation, kalau ada budget, blh terus sambung kelas 'warna'...

kalau blm ada budget, sementara nak kumpul duit utk belajar kelas 'warna', u blh dtg praktis aplikasi foundation free aje berapa kali pun...

nanti dah ada budget baru amik kelas 'warna' pulak...pastu dtg la praktis lagi sampai pandai......

dah dapat sijil, automatik jadi ahli AfidahKhamis Make UPS & STUFF dpt media exposure & contact dgn photographer, model & butik2 pakaian/pengantin...

berbaloi atau tidak......anda nilaikan sendiri...:)

in the end of the day....tak perlulah kita mempersoalkan tindakan sesiapa pun selagi masih dalam batasan undang2 dan kewarasan akal fikiran... coz life is about having choices...!!