make up is a reflection of how you feel and want to be perceived........
There was an error in this gadget

quotation request form

Nama penuh:
No Telefon & H/p:
Email Address:
Alamat :
MAJLIS # 1 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 2 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 3 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
Pertanyaan/komen:

SILA BACA "TERMA & SYARAT" PEKHIDMATAN KAMI DI BAWAH

Monday, December 24, 2012

Resepi Cantik - pembersih muka

Ok hari ni saya nak share resepi pembersih muka berasaskan yoghurt.

Tapi kat sini yoghurt yg digunakan bukanlah yoghurt yg ada perisa buah-buahan dan sebagainya tu ye heheheh...carilah plain, unsweetened yoghurt :).

Yg full cream version tu lbh melembap utk kulit kering. Yg low fat atau fat free yoghurt pulak lbh sesuai utk kulit berminyak dan senang berjerawat.

Strawberry dan jus lemon ni sesuai utk kulit muka yg berminyak sebab kaya dgn vit C yang menggalakkan pencerahan kulit dan parut2 jerawat.

Ok ini resepinya, selamat mencuba:

STRAWBERRY, LEMON and YOGHURT CLEANSING CREAM

1 biji besar atau 2 biji kecil fresh strawberry yg dilenyek

1 sudu teh jus lemon

1 sudu the yoghurt tawar tanpa perisa

Cara penyediaan:
1. Campur je semua bahan tu dlm mangkuk, gaul rata.

Cara aplikasi:
1. Bilas muka dgn air. Sapu bahan2 pembersih yg dah dibancuh tadi dan urut perlahan-lahan dlm gerakan bulat.

2. Gunakan tisu bersih utk buang pembersih tu dari muka.

3. Bilas dengan air dan lap kering.

Selesai! :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Testing...

Yes, I'm trying to update a post thru email using my mobile...hehehe...I'm soo outdated lah! :D...now let's see if it works...*fingers crossing*
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone