make up is a reflection of how you feel and want to be perceived........
There was an error in this gadget

quotation request form

Nama penuh:
No Telefon & H/p:
Email Address:
Alamat :
MAJLIS # 1 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 2 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
MAJLIS # 3 : (Tarikh; Lokasi; Gaya (bertudung, etc); Waktu perlu selesai bersiap)
Pertanyaan/komen:

SILA BACA "TERMA & SYARAT" PEKHIDMATAN KAMI DI BAWAH

Wednesday, December 26, 2012

Nota Cantik - Smile!

Allooo!!

Pernah tak dah que panjang2 kat mana2, fast food misalnya..finally bila sampai turn kita nak order adik kat kaunter tu layan endah tak endah aje. Senyum dah ntah ke mana, cakap pun mcm nak marah aje? Ada pelanggan saya tengok sampai kat kaunter tu dia pun buat muka marah siap2. Penat que katanya. Adik pekerja kat kaunter tu dah tentu le, penat banyak order katanya. Sudahnya pantang silap sikit, "Where's your manager" saje.

Memang le adik kat kaunter tu dapat gaji untuk penat dia. Apa bezanya kita yang dpt sesuatu dengan duit yang kita bayar tu, bukannya kita sedekah percuma. Ye tak?

So next time, bila kita kena que panjang2 kat mana2, sampai aje kat kaunter tu, apa kata kita senyum as cheerful as possible and say "Hai!", bagi salam ke, kann. Smile is contagious tau! And normally it works. :)

Rasanya ramai antara kita yg tau tektik ni, tak percaya tanya HR dept tak pun account dept, depa mesti selalu jumpa org2 yg nak mintak tolong 'expedite' certain process kann *wink*wink* ;).
Cuma sometimes kita lupa nak praktikkan prk yg sama terutama kpd org lain yg kita anggap golongan yg lbh 'rendah' dari kita contohnya pekerja fast food, cleaner, pemungut sampah dsb.

Ok berbalik kpd que tadi, kalau insan di blkg kaunter tu masih mencuka dan degil nak layan kepala hangen dia aje, apa kata kita step up our game. We are in control, remember :). "Wow! Ramainya org! Mesti u penat kan??" mungkin boleh mengembalikan ingatan dia bahawa dia bukanlah mesin, tetapi manusia. Jgn lupa buat muka simpati. Silap2 u dpt ais kerim free...Cubalah! Hehehe

Sekian tips Nota Cantik...take note, be cantik! :D

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Make Up Cantik - macamana nak make up tak nampak gemuk

Hola!

Kat sini saya nak kongsi experience masa saya make up pengantin. Biasanya pengantin concern muka dia tembam, padahal ada setengah tu tak la gemuk pun..saya rasa ramai yg ada masalah serupa..Jadi hari ni saya nak bagi tips macamana nak make up supaya dapat bagi ilusi muka kurus...hehehehe...

Apa yg diperlukan ialah 3 warna foundation. Mak ai!! Mana nak cekau duit beli sampai 3 botol foundation, average satu bijik aje dah dlm RM70???

Ok kalau tak ada bajet beli aje 1 kaler ikut warna bersesuaian dgn kulit muka. Mcmana nak pilih wrn yg sesuai? Nanti saya update di post yg lain ya :).

Ok lepas dah sapu foundation tu, amik pensil kening warna brown, buat 2 garisan sepanjang batang hidung. Mula dari paras pangkal kening sampai hujung hidung. Jarak antara garisan lbh kurang 5mm. Kaburkan garisan tu ke arah sisi hidung.
Ini bagi ilusi wajah panjang.

Langkah seterusnya, gunakan pensil yg sama, buat satu garisan lurus di bawah tulang pipi dan kaburkan menghala ke bawah. Ini bagi ilusi pipi kurus.

Akhir sekali, buat garisan sepanjang rahang dan kaburkan menghala ke leher.
Ini nak cover double chin :).

Teknik ni mmg nak kena practise baru dpt effect yg natural, so sabar byk2 dan practise le selalu :)

Tapi mcm biasalah kalau nak cantik kenalah keluar modal. Jadi kalau ada 3 warna foundation tu better la.

Sekian tip Make Up Cantik, make up cantik-cantik!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone